Konsultointi

Konsultointipalveluiden tuottaminen yritysjohdolle, jotka haluavat menestyä digitaalisen disruption ja mullistuksen aikakaudella luomalla merkityksellisyyttä, asiakasarvoa ja uusia tuotteita, palveluita ja ratkaisuja ketterän liiketoiminnan ja siihen sopivien arvojen, liiketoimintamallien, johtamistapojen ja rakenteiden avulla. 

Muutos on vaikeaa. Mukavuusalueella on helppo jatkaa. Tutkimuksissa on todettu, että yritykset muuttuvat pääsääntöisesti joko pakon edessä tai heillä on jo johto, jolla on visio ja tahto kasvattaa ja kehittää yritystä.

Elämme turbulenssia aikaa - uusien teknologioiden aikaa, joka muuttaa kaiken. Teollisen yhteiskunnan rakenteet, johtamismallit, työn tekemisen mallit, palkitsemisjärjestelmät jne. eivät enää toimi. Markkinat jaetaan uudestaan. Markkinoille tulee uusia innovatiivisia tuotteita ja palveluita, uusia liiketoimintamalleja ja täysin uusia pelureita oman toimialan ulkopuolelta, jotka mullistavat ja distruptoivat markkinaa. Maailma muuttuu yhä kiihtyvällä vauhdilla.

 
maincovereiravatanen.png

Oletko valmis digitaaliseen transformaatioon ja mahdollisiin uusiin kilpalijoihin oman toimialan ulkopuolelta? Vai oletko varautunut nopeasti muuttuvaan maailmaan, globalisaatioon ja uusiin kilpailijoihin, distruptoijiin, uusien teknologioiden aikakaudella?

Pyydä ilmainen digikyvykkyyskartoitus©

Saat ilmaiseksi yrityksesi digikyvykkyyskartoituksen©. Digikyvykkyyskartoituksessa© vastaat kysymyksiin liittyen neljään digikyvykkyysnäkökulmaan© - ympäristö ja kilpailijat, asiakas, johtajuus sekä teknologiset kyvykkyydet. Kartoituksen avulla saat selville yrityksesi nykytilan sekä sen avulla voidaan yhdessä määritellä tarvittavat kehitysalueet.

“Kun on pakko muuttua, haluatko pystyä?”

Digikyvykkyyssanakirja

Transformaatio on syvä ja merkittävä muutos, joka muuttaa kaiken. Transformaatio on radikaali ja kestävä eli sen jälkeen ei palata enää takaisin menneeseen. Transformaatiossa keksitään kaikki uudestaan (reinvent).

Digitransformaatio on vastaamista yhteiskunnan, asiakastarpeiden ja käyttäytymismallien muutokseen yhä nopeammin muuttuvassa maailmassa - verkostojen ja teknologioiden aikakaudella.

Digitaalinen disruptio on radikaali häiriö tai mullistus, joka johtuu yhteiskunnan kehittymisestä ja siirtymisestä teknologisesta aikakaudesta toiseen (Ks. Kondratieffin sykli tai Carlota Perezin “Technological revolutions”).

Digikyvykkyys© on kokonaisvaltainen lähestymistapa yrityksen digitalisaatioilmiöön. Se perustuu neljään digikyvykkyysnäkökulmaan - ympäristö ja kilpailijat, asiakas, johtajuus sekä teknologiset kyvykkyydet. Digikyvykkyyskartoituksen avulla saadaan selville yrityksen digikyvykkyyden nykytila sekä sen avulla voidaan yhdessä määritellä lyhyen ja pitkän tähtäimen kehitysalueet ja tiekartta.

Liiketoimintaketteryys / business agility. Liiketoimintaketteryys ”haluaa mahdollistaa liiketoiminnan ja yksilöiden mukautuvuuden, luovuuden ja resilienssin käsitellessä monimutkaisuutta, epävarmuutta ja muutosta” (Agile Business Consortium). Elämme keskellä tällaista muutosta – digitalisaation ja teknologisen vallankumouksen aikaa.

Liiketoimintaketteryys vaatii systeemistä ja kokonaisvaltaista lähestymistä. Se ei ole vain teknistä ketteryyttä – IT:stä ja tuotekehityksestä tuttua lean & agile kehitystä (lean & agile software & systems development).

Liiketoimintaketteryyttä voidaan lähestyä kysymällä kysymyksiä kuten - tukeeko yrityksemme rakenteet, johtamisjärjestelmä, prosessit, arvot ja asenteet, käyttäytymismallit, toimintatavat ja politiikat teknologista murrosaikaa, jota elämme? Onko asiakas toimintamme keskiössä? Tukeeko yrityskulttuurimme liiketoimintaketteryyttä?

Ekosysteemi on kumppanuusverkosto, jonka tavoitteena on luoda asiakasarvoa. Ekosysteemin kumppanit tarjoavat täydentäviä palveluja tai ovat jopa kilpailijoita. Ekosysteemiyhteistyössä voi olla mukana esim. kehittäjiä, startup-yrityksiä, kolmannen ja neljännen sektorin toimijoita, yliopistoja, yhteenliittymiä ja jopa kilpailijoita.

Resilienssi eli muutosjoustavuus tarkoittaa organisaation kykyä ennakoida, valmistautua, reagoida ja sopeutua muutoksiin ja äkillisiin kriiseihin niin, että se pysyy toimintakykyisenä ja menestyksekkäänä.

Lean sana tulee sovelluskehityksestä eli Lean sovelluskehitys (Lean Software Development) on ketterän kehityksen kehys, jonka ideana on optimoida kehitykseen laitettua aikaa ja resursseja sekä poistaa hukkaa tai tehottomuutta toimittaen laadukkaita ratkaisuja asiakkaalle tarpeen mukaan.

Liiketoimintamalli selittää, keitä asiakkaasi ovat ja miten aiot ansaita rahaa tarjoamalla heille arvoa.